TERUGBLIK > PELGRIMSZEGEN TONGERLO 2009
PELGRIMSZEGEN TONGERLO

De pelgrimszegen op zaterdag 28 februari in Tongerlo was een sfeervolle gebeuren voor 201 personen. Dat hij geslaagd is ziet je aan de beelden hieronder. De namiddag was opgevuld met een uiteenzetting door Eric Vanhooren over een fietstocht met zijn familie naar Rome.


28 februari 2009. Een winterdagje dat zich parmantig uitsloofde om er lentevol uit te zien. En de toren van de aloude abdijkerk van Tongerlo, die zag dat het goed was, knikte gelukzalig naar de warme zon.

Tongerlo, de Kempen, waar ooit een deel van de wieg van ons Genootschap stond. Daar zou, zoals naar gewoonte, de pelgrimszegening doorgaan. Tweehonderd pelgrims sijpelden één voor één het sportcentrum binnen en na een deugddoend tasje koffie en een babbeltje werd er afgesproken in de stemmige abdijkerk. Een honderdtwintigtal onder hen had de wens uitgedrukt er de pelgrimszegen te ontvangen.

Onze nieuwe werkgroep “spiritualiteit” had gedurende maanden hard gewerkt aan deze viering. Ze werden er dan ook, door iedereen, hartelijk voor beloond. De sfeerschepping met mooie beelden, de zachte muziek en de diep doorvoelde, zinnige teksten creëerden de gepaste aanloop op de uiteindelijke zegening. En het was juist die laatste handoplegging, dat persoonlijke doorgeven van die zegening, dat intieme moment dat velen onder onze pelgrims diep ontroerde.

Wij hopen dat het beleven van deze mooie momenten sterkte moge geven aan onze pelgrims tijdens hun tocht. Veel geluk en bid voor ons in Compostela!