TERUGBLIK > Regio Brugge Damme 21 maart 2009

De Brugse lentetocht van 21 maart 2009


Zeg nu nog dat Santiago niks te zeggen heeft hierboven. Dan zullen de vijfenveertig stappers, die mee naar Damme trokken, jullie zeggen dat het niet waar is. Want neen, we hadden geen eieren naar de Clarissen gebracht en toch blonk er een stralend weertje dat ons op onze wandeltocht begeleidde. Een wandeltocht die in feite een deel was van de omgekeerde via brugensis en ons langs de brugse Sint-Jakobskerk, het oudste cafeetje, een nog bestaande houten gevel en andere brugse bezienswaardigheden bracht. Onderweg kregen we deskundige uitleg van medestapper Eddy Kyndt, gediplomeerd gids en gedreven hospitalero. Langs het Zuidervaartje bereikten we dan de manege waar de knapzak aangesproken werd.
Na de middagpauze ging het dan naar de eens zo roemrijke havenstad Damme, een stad die ooit de stapelrechten voor haring en wijnen uit Bordeaux bezat, om langs het Fort van Beieren opnieuw de Brugse vesten te bereiken en het met honderden paasbloemen getooide begijnhof.
Om tenslotte in de Halve Maan te belanden waar we de brugse zot op de vriendschap dronken. Bedankt Roland en Rudolf. Ook aan Eddy. ’t Was weer in orde!