ETAPPENOVERZICHT > etappe08
Etappe 8 - van Bilzen naar As

Tijdens deze vlakke etappe loop je voor twee derde van het traject door prachtige bossen. Eerst wandel je door het Munsterbos. Eens over het Albertkanaal kom je in het bosrijke ‘Nationaal Park Hoge Kempen’. De streek in de omgeving is economisch gezien sterk afhankelijk van enkele grote bedrijven zoals de autofabriek Ford en de staalproducent Mittal Steel, voorheen ALZ. Door het ontwikkelen en realiseren van het idee ‘Fietsparadijs Limburg’ is het toerisme er wel in volle ontwikkeling en toonaangevend voor Vlaanderen. Eet- en drinkgelegenheden zijn er in Munsterbilzen en aan de Grot in Wiemesmeer.

De etappefiche en de routekaart van elke etappe kan je afhalen door op afhaalpagina te klikken. Enkel ingelogde leden krijgen hiervoor toegang.

Relaas van de etappedag op vrijdag 25 juni 2010

Sommige pelgrims zijn al vroeg op stap om de warmte voor te zijn. Gelukkig gaat de etappe voor het grootste deel door de bossen, eerst door het Munsterbos en eens over het Albertkanaal door het Nationaal Park ‘Hoge Kempen’. Een internationaal erkend juweeltje van landschaps- en natuurbehoud. Maar eerst wordt bij de Remise in Munsterbilzen gestopt, waar de regio vanuit landschappelijk oogpunt wordt toegelicht. Via de Mariagrot in Wiemesmeer gaat het verder richting As, waar de deelnemers in het wel bijzondere 15de-eeuws St.-Aldegondiskerkje hun stempel krijgen. Even verder hebben etappemedewerkers Mathieu Notelaers en Max Schiavoni hun refugio ingericht in een jeugdbivakplaats midden in het groen. De stapelbedden zijn een welkome afwisseling voor de veldbedden. In de late namiddag trekken de meeste deelnemers naar het gerestaureerde stationnetje van As, nu ingericht als een gezellig restaurantje. Daar schuiven ze de voeten onder tafel voor enkele lekkere gerechten. Vandaag is de geloofsbrief door Marijke Vanryckeghem naar As meegebracht.

Etappedag in beeld