ETAPPENOVERZICHT > etappe22
Etappe 22 - van Gent naar Waarschoot

Gent heeft een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Naast twee middeleeuwse burchten, negentien musea, vijf abdijen en drie begijnhoven treft men tientallen kerken en historische gebouwen aan waaronder de St.-Jacobskerk, die voor ons van belang is. Geen enkele andere stad in België heeft zoveel beschermde monumenten. Een aantal daarvan zullen we op onze tocht passeren. Na het cultuurhistorische Gent komen we na 5 kilometer buiten het centrum in het natuurreservaat de Bourgoyen-Ossemeersen, een brok ongerepte natuur met een rijk water- en trekvogelbestand. Rivieren door het platteland zullen op deze etappe onze metgezel zijn.

De etappefiche en de routekaart van elke etappe kan je afhalen door op afhaalpagina te klikken. Enkel ingelogde leden krijgen hiervoor toegang.

Relaas van de etappedag op vrijdag 9 juli 2010

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt in het Sint-Barbaracollege wandelen de pelgrims eerst door de historische binnenstad van Gent. Vandaag draagt een fiere Julien De Kelver de geloofsbrief 24 km lang met zich mee. De stappers gaan voorbij het Gravensteen en langs het Caermensklooster. Even verder staat het standbeeld van de ‘Stroppendrager’, dat symbool staat voor de Gentenaars. Even verder ontdekken ze beeldhouwwerken van Walter De Buck. Via het Elizabethbegijnhof stappen ze Gent uit en onmiddellijk worden ze opgenomen in het prachtige natuurreservaat Bourgoyen, een brok ongerepte natuur met een rijk water- en trekvogelbestand. Zo komen ze uit op het kanaal ‘de Lieve’, dat hen langs haar dijken naar Waarschoot voert.

Daar ontdekken ze dat hun logiesplaats een prachtige locatie is: een voormalige hoeve heringericht voor groepstoerisme. Sommigen slapen op de vroegere hooizolder, anderen beneden waar vroeger de koeien hebben gestaan. De douches zijn wel heel speciaal: de eigenaars hebben de vroegere scheidingswanden tussen de dieren laten staan. In de plaats van koeien staan nu de pelgrims zich er te verfrissen.

’s Avonds schuiven de deelnemers aan voor een zeer gesmaakte barbecue, die bij een ondergaande zon wordt genuttigd. Het wordt een erg gezellige avond samen. Aan Myriam Steeno wordt gevraagd om morgen de geloofsbrief mee te dragen naar Middelburg.

Met heel veel dank aan Thea Strobbe en haar ploeg om er een heel fijne etappedag van te hebben gemaakt.

Etappedag in beeld