ETAPPENOVERZICHT > etappe25
Etappe 25 - van Brugge naar Zevenkerken (voorheen: Beernem)

Deze korte etappe voert je van de Sint-Jacobskerk in Brugge naar de abdij van Zevenkerken, de bakermat van ons genootschap. Na Brugge neemt de route je mee door een minder gekend gebied ten zuiden van de stad, het Brugs Ommeland. Je trekt door het domein Tillegembos met een volkstuinencomplex en kapel. Het pad loopt verder langs het domein Beisbroek en brengt je ten slotte naar het domein van de abdij van Zevenkerken. Voor flinke stappers is deze etappe 25 goed te combineren met etappe 26, die je naar Torhout brengt. Samen 28,3 km.

De etappefiche en de routekaart van elke etappe kan je afhalen door op afhaalpagina te klikken. Enkel ingelogde leden krijgen hiervoor toegang.

Relaas van de etappedag - van Brugge naar Beernem op maandag 12 juli 2010

Na een prachtig uitgebreid ontbijt, een vijfsterrenhotel waardig, schuiven de pelgrims hun rugzak op de schouders en verlaten ze Brugge langs één van de oudste kanalen van ons land. De geloofsbrief is in de zorgzame handen van Jaak Goyens.

Al gauw kondigen de donkere wolken niet veel goeds aan en even later is het zover: de pelgrims krijgen enkele flinke regenbuien te verwerken. Ze wandelen verder door het natuurgebied van de Assebroekse Meersen, een waterrijk gebied. Even later komen ze door het Beverhoutsveld, een uniek gebied dat zich over drie gemeenten uitstrekt (Beernem, Oedelem en Oostkamp). Het unieke gebied, dat uitsluitend uit land en weidegebied bestaat, wordt doorsneden met lange dreven. Tenslotte komen ze bij het kanaal dat hen naar herberg Kijkuit voert, waar er in tenten wordt gelogeerd.

Om 16u worden ze naar gemeentehuis ontvangen door schepen Mie Debruyne. Ook burgemeester Johan De Rycke komt even goedendag zeggen. Een gids leidt hen rond door het gerestaureerde gemeentehuis met opvallend veel beren in de muurschilderingen en de beelden. De naam Beernem zou verwijzen naar beren. Daarna is er nog maar eens een receptie, ditmaal… met berenbier.

Ze sluiten de avond af met een goed gevarieerde barbecue, opgeluisterd met muziek door de familie Van Wonthergem met vier kinderen, die de deelnemers ook een Bretoense rijdans aanleren.

Etappedag in beeld