ETAPPENOVERZICHT > etappe35
Etappe 35 - van Geraardsbergen naar Ninove

De route gaat door de Denderstreek. Je stapt in het stiltegebied Dender-Mark en langs het mooiste gedeelte van de Dender. Na Zandbergen kun je Ninove bereiken via twee routes. Ofwel volg je de Dender (18,9 km tot Ninove) ofwel verken je de Denderstreek verder door via Denderwindeke en Meerbeke naar Ninove te stappen (23,6 km). De route gaat gedeeltelijk langs het parcours dat de renners moeten afleggen tijdens de Ronde van Vlaanderen.

De etappefiche en de routekaart van elke etappe kan je afhalen door op afhaalpagina te klikken. Enkel ingelogde leden krijgen hiervoor toegang.

Relaas van de etappedag op donderdag 22 juli 2010

Vanuit de Priorij Hunnegem vertrekken de pelgrims onder een licht bewolkte hemel voor een tocht van 19 km of 24 km. Hun aantal is ondertussen aangegroeid tot bijna 70, de ‘zwartstappers’ niet meegerekend. De geloofsbrief is bij Han Hoevenaars in goede handen. Eerst gaat het door de stad en voorbij de hoofdkerk, maar nog voor de voetzolen warm gelopen zijn, doemt de Muur van Geraardsbergen al voor ze op. De hemel is intussen opgeklaard, maar het maakt de klim naar de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Oudeberg er niet minder straf op. Een aantal stappers verkiezen de kortere, maar steilere asfaltweg, terwijl anderen voor de trappen kiezen. Gebogen onder hun rugzak, zoals renners over hun stuur tijdens de Ronde van Vlaanderen, bereiken ze de top. Een weids panorama over de Vlaamse Ardennen is hun beloning. Na een rustpauze, bezoeken ze de kapel, die vele votieven herbergt.

Verderop blijft de natuur prachtig met o.a. het stiltegebied Dender-Mark, de GR-route en het Stiltepad West. Op de top van de Bosberg ontmoeten ze nog eens de Ronde van Vlaanderen. Even verder lassen de meesten een pauze in om in de cafetaria van de camping van een drankje te genieten. Na de kerk van Zandbergen kiest een groot deel van de stappers voor het jaagpad langs de Dender, een prachtig stukje natuur. Het is ook de kortste route. Enkele moedigen gaan voor de langere route via Denderwindeke.

Hun logiesplaats in Ninove is het Ikorn Secundair Onderwijs, waar de veldbedden weer voor ze klaar staan. Om 18u nemen ze de maaltijd en om 19u nemen velen onder leiding van een stadsgids deel aan een stadswandeling en bezoeken ze de vroegere abdijkerk.

Met dank aan Basiel Bruyland, Yves De Groote en hun ploeg voor het welslagen van deze etappedag.

Etappedag in beeld