ETAPPENOVERZICHT > etappe37
Etappe 37 - van Halle naar Drogenbos

Deze etappe gaat van Halle naar Drogenbos, een gevarieerd heuvelend parkoers dat verschillende beken van de Zenne volgt. In Halle verlaat je de Zenne. Tussen Beersel en Drogenbos vind je ze terug. Ondertussen maak je kennis met weidse panorama’s en boslandschappen eigen aan Zoniën. Je kunt de Herisemmolen bezoeken, de Tuin der Onlusten ontdekken, het kasteel van Beersel bezoeken en je kunt ook terecht in het Herman Teirlinckhuis. Je ontmoet op het parkoers meer dan één gelegenheid om de typische streekbieren te proeven: gueuze, kriek, lambiek.

De etappefiche en de routekaart van elke etappe kan je afhalen door op afhaalpagina te klikken. Enkel ingelogde leden krijgen hiervoor toegang.

Relaas van de etappedag op zaterdag 24 juli 2010

Vandaag is het de beurt aan Daniel Verbauwen om de geloofsbrief naar Drogenbos te dragen. De lucht is weer stralend blauw en het blijft de hele dag mooi weer. Nog maar pas vertrokken in Halle kruisen de pelgrims de spoorlijn in Buizingen, waar op 15 februari van dit jaar 18 mensen omkwamen bij een treinramp. Ze staan even stil bij dit vreselijk gebeuren.

Daarna klimmen de stappers naar de top van het Kluisbos en kom zo uit bij het kerkje van Buizingen, waar op de pilaren diepzinnige spreuken te lezen zijn. Verderop krijgen ze een gevarieerd heuvelig parkoers voor de voeten geschoven tot ze in het plaatsje Dworp aankomen. Velen poseren bij de schandpaal naast het oud gemeentehuis. In het café Gildenhuis nuttigen ze een hapje en een drankje.

Een eind verder bezoeken de deelnemers de ‘Herisemmolen’, een papiermolen die een uniek staaltje van industrieelarcheologisch erfgoed vertegenwoordigt. Nog even verder komen ze langs de ‘Tuin der Onlusten’, een wel heel verrassend kunstproject door de vreemde objecten in felle kleuren.

Dan komen ze aan in Beersel, waar ze op het einde van de Uwenberg het Herman Teirlinckmuseum bezoeken, dat midden in een prachtige tuin ligt, en waar ze genieten van prachtige vergezichten. Ook doen een aantal stappers de plaatselijke brouwerij ‘Drie Fonteinen’ aangedaan, waar ze de kans grijpen om een streekbier te proeven: gueuze, kriek of lambiek. Even verder krijgen ze een mooi zicht op het kasteel van Beersel.

In Drogenbos is de sporthal van de plaatselijke basisschool omgetoverd tot logiesplaats. Om 17u is iedereen verwacht in het museum over Felix De Boeck. Na een geslaagde receptie met lokale hapjes – plattekèès met raapjes - overgoten met kriek en gueuze van Girardin, worden de deelnemers vakkundig in het museum rond geleid door drie gidsen. Daarna verorbert iedereen nog een zeer gevarieerde koude schotel, met nog een toetje erna. Dit ‘laatste avondmaal’ wordt afgesloten met enkele dankredes aan de twee Hugo’s.

Met dank aan Roger Van Den Bossche en Chris Van Vooren voor deze goed gevulde etappedag.

Etappedag in beeld