TERUGBLIK > VERNISSAGE DIRK 28 april 2010
VERNISSAGE "Eerste woord"

tekst onder de foto's


De klok klepte parmantig acht uur ’s avonds toen schepen Dirk van Sina, op 28 april, de talrijk opgekomen vrienden van de auteur welkom heette in de prachtige inkomhal van het Leuvense stadhuis. Spreker wees op de affiniteit van de Leuvense inwoners met de auteur en het genootschap en alludeerde fijntjes op de laatste twee lettergrepen van Compostela.
Daarna nam onze voorzitter het woord. Op zijn beurt dankte hij de stad en haar Schepen voor hun gastvrijheid en hun medewerking aan het Jacobskerkenpad. Tegelijkertijd begroette hij de pastoor van de Leuvense Sint-Jacobsparochie, de aanwezige vrienden en de pers.
Waarna hij Antoon Van Tuijl voorstelde, de man die het boek op uiterst fijne wijze had verlucht. Na hem in de bloemetjes gezet te hebben, overhandigde Hugo hem een geschenk.
De auteur van het boek voorstellen was zoveel als een open deur intrappen daarom was het logisch dat Hugo hemzelf het woord verleende.
Dirk Aerts, onze oud-voorzitter, deed dat, in zijn eigen stijl, door drie bepaalde facetten van zijn boek nader toe te lichten, wat door de aanwezigen uiterst werd gesmaakt.
Waarop ook hij door Rosine in de bloemetjes werd gezet en waarna iedereen, met een fijne babbel, nog kon nagenieten van deze aangename avond. Zeker ik, toen iemand mij vertelde dat dit de eerste activiteit was van een nakend ontluiken van regio Leuven!
RV