PUBLICATIES > VIA'S IN VLAANDEREN
Via In Vlaanderen
Gidsen van het Vlaams Genootschap

Voor aanvullingen zie hieronder
De vier gidsen van het Vlaams Genootschap bevatten een gedetailleerde routebeschrijving, achtergrondinformatie, topografische kaarten (1:50 000) en uitgebreide praktische informatie, o.a. over de overnachtingsmogelijkheden langs de route.
De boekjes kan je bestellen bij de Verkoopdienst van het Genootschap.

 • Via Monastica
  De route loopt van Den Bosch (NL) naar Vessem en verder naar de norbertijnenabdijen van Postel, Tongerlo en Averbode. Van daar gaat het via Scherpenheuvel of Diest naar Budingen en verder via Zoutleeuw en Heylissem (voormalige abdij) of Tienen en Hoegaarden naar Jodoigne. Via een kaarsrechte RAVeL-route wandel je naar Namen en verder langs de Maas naar Leffe en Givet (F). Eindpunt is Rocroi.
  Van Rocroi kan je of via de GR 654 of (korter) langs de route van de Association des Randonneurs et Pèlerins 51, verder naar Reims en Vézelay.
 • Via Brabantica
  De langverwachte vernieuwde topogids voor de Via Brabantica en de Via Gallia Belgica is uit!
  Met de nieuwe gids wandel je van Breda of Bergen-op-Zoom via Antwerpen, Brussel, Nijvel en Maubeuge naar Saint-Quentin. En ook de route van Mechelen naar de Via Monastica in Jodoigne staat erin beschreven.
  Alles samen gaat het om ca. 430 km pelgrimsroutes!
  Kort voor Saint-Quentin, in Maroilles, kan je de weg nemen naar Reims of Parijs.
  De routebeschrijving naar Parijs vind je op www.casajac.org.De route naar Reims vind je in de gids voor de Via Scaldea. Die moet voor het volgende pelgrimsseizoen verschijnen. De route vind je ook op de website van het Waalse genootschap, www.st-jacques.be(kijk onder Tournai).
 • Via Brugensis
  De route loopt van Sluis (NL) via Brugge en Doornik naar Sebourg (Valenciennes). Van daar kan je via de GR 122 verder naar Vézelay of via de Via Gallia Belgica naar Parijs en Tours.
  De Via Scaldea loopt van Gent langs de Schelde naar Pecq waar ze de via Brugensis vervoegt.
 • Via Limburgia
  Van Thorn (NL) brengt deze route je naar Maaseik en het Nationaal Park Hoge Kempen. Via Alden Biesen kom je in Tongeren. Door de Jekervallei en een stuk van de heirbaan Bavay-Tongeren bereik je vervolgens Eghezée waar je aansluit op de Via Monastica.

Aanvullingen