Limburg > Infonamiddag 9 april 2011
Infonamiddag in Neerpelt, 9 april 2011

We zagen ze binnenkomen vanachter onze inschrijvingstafel in de inkomhal. Over de honderd blije mensen, verwachtingsvol. Het was niet eens de eerste infonamiddag dit jaar!
Een mooie lentezaterdag, 20°. Keken we daar niet al lang naar uit?
We konden beter gaan stappen of fietsen. Maar nee.
Eerst kregen we net daarover praktische uitleg en tips. Naar Compostela stappen of fietsen is immers wat anders dan lokaal lussen maken op wandelroutes en het fietsroutenetwerk.
Wat brengt de camino allemaal met zich mee? Misschien te veel om te onthouden, zeker om op te sommen. Maar je absorbeert als toehoorder toch wat jou het meest aanbelangt.
Het doet de organisatoren, het Compostelagenootschap Mechelen en Regio Limburg, dan ook deugd mensen bij het buitenkomen te horen zeggen: “We zijn enthousiast!” en “Ik kan  nuttige tips gebruiken!” “Die ruimte in je wandelschoenen, daar heb ik niet bij stilgestaan. Is dat bij jullie ook zo?” vroeg iemand aan ons in de cafetaria.
En Egfried, Mathieu en Jos ‘tapten’ er lustig op los, de hele namiddag door: frisdrank, koffie en af en toe een mopje.
De verkoopstand was er met interessante uitgaven. En met de Via Limburgica (even Chauvin heten).
Kijk naar Sint-Jacobus. Wat had hij aan en wat droeg hij mee met zich? Veel meer moet dat niet zijn. Wel een beetje aangepast aan het begin van de 21ste eeuw.
Buen camino!
                                                                                                    Ria Bruggen