TERUGBLIK > Via Limburgia
Verzonden: woensdag 20 juli 2011 23:29
Onderwerp:Via Limburgica

Beste pelgrims

De Via Limburgica is nu door jullie officieel ingelopen. Dit gebeurde op een heel bijzondere, fijne en vriendschappelijke manier waardoor we er altijd met een warm gevoel aan zullen terugdenken. Jullie 35 pelgrims brachten de Via tot leven.

De tocht is dan ook erg mooi gestart door de pelgrimszegen in de kerk van Thorn georganiseerd door de Jacobsbroederschap van Roermond met aansluitend het gastvrij onthaal bij de kapel. Het zijn niet alleen de koffie en gebak maar ook en vooral de geest van broederschap die ons dankbaar bijblijven.

De laatste dag werden we 's morgens al opgewacht door Les amis de Saint Jacques die in vol ornaat meestapten naar Namen. Het afsluitend drankje, de ontvangst door gedeputeerde van toerisme de heer Van Espe, de overhandiging van onze compostela, een bezoek aan de voet van Jacobus in het museum, ... bedankt Jacobsvrienden!

De Via Limburgica trok ook de aandacht van pers, radio en TV. In bijlage vind je fragmenten van Radio 2 (met Alice, Roza, Louis, Toon en Ria) en uit De Zondag. Pelgrim Jacques zette een film op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=46BJ848YtQ4&feature=mh_lolz&list=HL1309985212 

en TV Limburg maakte dit: http://www.tvl.be/nl/2011-07-05/pelgrimstocht-mogelijk-over-via-limburgica/

Verder lees je er nog over bij Volkskunde Limburg: http://www.volkskunde-limburg.be/html/activiteit_fiche.asp?nummer=666

en op Routeyou: http://www.routeyou.com/route/view/353384/wandelroute-via-limburgica-deel-van-santiago-de-compostela.nl


Ondertussen komen ook al heel wat foto's, verslagen en andere impressies van de Via binnen die we later zullen bundelen en verdelen. We wachten nog op een paar deelnemers! Ook krantenknipsels die hier niet vermeld staan kun je opsturen.

Met hartelijke pelgrimsgroet

Martin, Jos, Ria, Riet, Mathieu, Egfried, Alice en Roza van Regio Limburg

NB Stuur een scan of kopie van je Compostela naar Marc Patrouille, dan kom je op de lijst van pelgrims 2011.