TERUGBLIK > DAGUITSTAP UTRECHT

DAGUITSTAP UTRECHT 11 NOVEMBER 2011


Op vrijdag 11 november trokken 52 leden van het Vlaams Genootschap op uitstap naar Utrecht. Dit naar aanleiding van de tentoonstelling ”Pelgrims onderweg naar Santiago de Compostela” georganiseerd door het Nederlands Genootschap van Sint Jacob ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan.
In de voormiddag werd de tentoonstelling in het Museum Catharijneconvent uitgebreid bezocht. In alle zalen waren pelgrims van ons zustergenootschap ter beschikking om over hun "Camino” ervaringen te vertellen. Velen van onze deelnemers maakten van de gelegenheid gebruik om een gesprekje aan te knopen, vooral in de nagebouwde refugio, inclusief waslijn, kwamen de herinneringen naar boven.
In de namiddag voerden 3 gidsen van de VVV Utrecht de groep doorheen de stad langs kerken, pleinen en grachten en vertelden uitgebreid over de geschiedenis van hun geliefde stad.

Even vermelden dat deze tentoonstelling nog te bezoeken is tot maart 2012. Een voorsmaakje hieronder in schitterende fotoreeks van Raymond Roeland die niet zou misstaan in National Geographic.


FREDDY DU SEUIL

Raymond Roeland, eigenaar van de foto, stelt de foto's in de presentatie ter beschikking van zijn reisgezellen.
Het Vlaams Compostelagenootschap dankt hem hiervoor.