TERUGBLIK > Abdij van 't park

TERUGBLIK
REGIO LEUVEN
ZATERDAG 17 MAART 2012

Foto' onder de tekst.

Om 09.15 vertrokken 30 leden van het Genootschap vanuit de Abdij van ‘t Park voor een rondwandeling van 13 kilometer doorheen de bossen van Heverlee en de vallei van de Dijle. Halfweg werd een bezoekje gebracht aan het Sint Anna kerkje in Heverlee met romaanse toren uit de XIe eeuw. Tijdens de doortocht doorheen het domein Arenberg, met zijn imposant kasteel, werd even binnengekeken in de merkwaardige inkomhal van de Faculteit Bio-Ingenieurs. Na een korte klim  naar de St. Lambertus kapel, restant van de eerste parochiekerk van Heverlee, verliepen de laatste kilometers doorheen de straten van Heverlee.  Rond 13.00 uur brachten de blauwe zelfklevers van de Via Brabantica  de wandelaars opnieuw na    ar de Abdij.
In de namiddag werd een uitgebreid geleid bezoek gebracht aan de abdij waarbij we vergast werden op een concert van het Gregoriaans Vrouwenkoor Cantus Germanus uit Tienen.
De dag werd, traditioneel, afgesloten met café "de Ware Jacob” waarbij Jos Belmans en zijn team,  gezorgd hadden voor een passend streekbiertje "Broeder Jacob”

FREDDY DU SEUIL