TERUGBLIK > Inhuldiging Jakobusbeeld - Kapellen
Kapellen: Jacobusbeeld ingehuldigd!  

Op 16 september werd voor de St.-Jacobskerk van Kapellen JACOBUS de pelgrim onthuld, een beeld van de Zoerselse kunstenares Vally Moors. 
Het stalen beeld staat voor de mens die, zowel innerlijk als uiterlijk, een weg zoekt uit de chaos en de nietigheid naar de essentie van het leven. Het is twee meter hoog en weegt een ton.
Aanwezig op de inhuldiging waren burgemeester Dirk Van Mechelen, schepen Sabine Van Dooren, beeldhouwster Vally Moors, Paul De Marez, voorzitter van het Compostelagenootschap, het parochieteam en een honderdtal leden-pelgrims en parochianen.
Voorafgaand aan de inhuldiging was er in de kerk een indrukwekkende viering met als thema ‘Pelgrims onderweg’. Nadien volgde een  mooie receptie met vino en paella. 

De realisatie van het jacobusbeeld in Kapellen heeft een lange voor geschiedenis. 
In 2010 vierde het Compostelagenootschap haar vijfentwintigjarig bestaan met onder meer de lange tocht langs alle Jakobskerken met een halte in Kapellen. Die dag werden ook een wegwijzer en een bronzen schelp geplaatst aan de St.-Jakobskerk. Ook kwamen de renners van de Ronde van Frankrijk langs.
En toen, toen lanceerde de vorige voorzitter, Hugo Morael, ook het idee om een Jacobusbeeld te plaatsen aan de kerk. De gemeente pikte daarop in en organiseerde een wedstrijd voor de leerlingen van de lokale Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Lucas. De jury koos uiteindelijk voor het ontwerp van Vally Moors.
Een mooie samenwerking tussen de gemeente, de parochie en het Compostelagenootschap.
 Foto's Cecile Hoskens