20180224 Pelgrimszegen
Pelgrimszegen in Mechelen

Pelgrimszegen in Mechelen


Een pelgrim krijgt de zegen


Traditiegetrouw organiseren we elk jaar in Mechelen de pelgrimszegen. Deze gaat in 2018 door op zaterdag 24 februari. Alle pelgrims die in 2018 op weg willen gaan naar Santiago de Compostela, nodigen we van harte uit.

In de voormiddag trekken we, na registratie en een welkomstkoffie, naar de Sint-Romboutskathedraal voor de pelgrimszegen. Na de plechtigheid genieten we van een broodjesbuffet, drank inbegrepen, in de Salons Van Dijck. En Johan Swinnen, kankerprof, komt vertellen over zijn 'lange tocht'.Programma

  • 09.30 uur: Welkom, registratie en koffie in de Salons Van Dijck, Frederik de Merodestraat 33
  • 10.30 uur Pelgrimszegen in de kathedraal, op tien minuten wandelafstand van de Salons Van Dijck.Welkom vanaf 10.10 uur. Onze werkgroep Spiritualiteit en ons pelgrimskoor Adalard van Aubrac verzorgen de pelgrimszegen.
  • 12.30 uur Broodjesbuffet in de Salons Van Dijck. Drank inbegrepen.
  • 14.00 uur Johan Swinnen, kankerspecialist, en De lange tocht, zijn tocht naar Compostela, gelopen voor zoon Pieter en andere kankerpatiënten.
  • Tot slot Café De Ware Jakob


Deelname

€ 12 per persoon (broodjesmaaltijd en namiddagprogramma). De pelgrimszegen in de kathedraal is toegankelijk voor iedereen. Wie dit jaar op tocht gaat en daarvoor de zegen en de jakobsschelp wenst te ontvangen, meldt zich vooraf.


Inschrijvingen

Inschrijven doe je via de website. We sluiten de inschrijvingen af op 15 februari. Het inschrijvingsformulier kun je hier aanklikken. Stuur het formulier, gehecht aan een mail naar pelgrimszegen@compostelagenootschap.be. Of naar Raymond De Haes, Bleekstraat 6 bus 12, 2800 Mechelen; tel. 015 41 11 83.

Schrijf tegelijk ook het juiste bedrag over op de rekening, vermeld op het formulier. Enkel deelname aan de pelgrimszegen is gratis. Maar: met of zonder de maaltijd, de inschrijving is noodzakelijk. We willen immers zorgen voor voldoende tekstboekjes en jakobsschelpen.

Enkele mooie beelden van de pelgrimszegen van 2017, afkomstig van Jef Van Lint, geven al een sfeerbeeld.

Wat het koor betreft: nieuwe koorleden zijn zeer welkom! Mail naar pelgrimskoor@compostelagenootschap.be.Bereikbaarheid

Alle activiteiten vinden plaats in het centrum van Mechelen, op wandelafstand.

Naar Mechelen: Handigst blijft de trein naar Mechelen-Nekkerspoel (10 min.) of naar Mechelen-Centraal (20 min.).

Parkeren kun je bij het station Nekkerspoel (gratis), of betalend in de parkings van de Veemarkt, Grote Markt of kathedraal.

Op ons secretariaat, vlakbij, in de Frederik de Merodestraat 18, kun je aankloppen voor alle praktische informatie voor je tocht. Ook de pelgrimswinkel is dan open.


Opmerking: Niet-leden zijn welkom in de kathedraal. Pelgrimszegen, middagmaal en namiddagprogramma: voor leden.