Tongeren 20160526
Pelgrimeren naar Maria, Oorzaak onzer Blijdschap.
zaterdag 26 mei 2018

Pelgrimeren naar Maria, Oorzaak onzer Blijdschap, in Tongeren


Mede op initiatief van plaatselijke leden van het Vlaams Compostelagenootschap afdeling Limburg, werd een tiental jaren geleden de traditie van pelgrimage naar Maria in Tongeren nieuw leven ingeblazen. Dit in samenwerking met het dekenaat Tongeren en enkele wandelclubs.

Voor 2018 suggereren we onze Compostelavrienden die een pelgrimage willen combineren met een mooie tocht in de heuvelige Jekervallei, uit het aanbod te kiezen voor de tocht van 25 km (vertrek in Eben-Emael) of van 17 km (vertrek in Bassenge). Op deze tochten ontmoet je tal van Compostelastappers.
Een bus brengt je naar de gekozen vertrekplaats. De bus voor Eben-Emael vertrekt om 8.30 u. in Tongeren, met onderweg een stop in Maastricht voor de pelgrimszegen in de basiliek. De bus naar Bassenge vertrekt in Tongeren om 11.45 u. We komen allicht aan in Tongeren tussen 17 en 17.30 u. en gaan dan in groep naar de basiliek voor de afsluitende pelgrimsmis (18u.).

Alle info en inschrijven (verplicht, en dit voor 20 mei): http://www.partnerwalk.be. Onze tocht vind je onder ‘een alternatief: recreatieve dagtocht’. Duid je vertrekuur en vertrekplaats aan en schrijf € 3 over (inschrijvingsgeld en vervoer).  Vergeet je picknick niet, en drank voor onderweg.

N.B. Natuurlijk kan je ook voor een andere tocht kiezen. Wij suggereren onze tochten omdat ervaring leert dat leden van het Genootschap graag Compostelastappers ontmoeten onderweg.

Meer info: j.nelissen@telenet.be of riet.vancleuvenbergen@telenet.be