JAKOBSKERKENPAD > JAKOBSKERKENPAD - Alg
Jubileumjaar 2010 en het Jakobskerkenpad

 Het Jakobskerkenpad is één van de projecten waarmee het Vlaams Compostelagenootschap zijn 25-jarig bestaan vierde
De wandelroute telt 38 etappes tussen de achttien Jacobskerken, samen 843 km. Tussen 18 juni en 25 juli 2010 werden deze etappes in een grote wandellus gelopen. In het totaal namen 243 leden deel. Gemiddeld waren per etappe zestig pelgrims onderweg, met pieken tot negentig deelnemers. Het Jakobskerkenpad zal ongetwijfeld een prachtige herinnering blijven in de annalen van het Vlaams Compostelagenootschap. Een zilveren jubileum waardig. Een bijzondere dank aan Thea Strobbe die meer dan een jaar werkte om dit idee uit te werken.

Voor een verslag en een fotoreportage van elke etappedag verwijzen we graag naar het etappenoverzicht. Daar kan je kiezen van welke etappedag je het verslag wil lezen en kan je de bijhorende foto’s bekijken. Met dank voor de fotobijdragen aan Adriën Gilis, Annemie Vanderschoot, Basiel Bruyland, Bernard Camerlinck, Fons Dens, Guus Langeraart, Herman Merckx, Hilde Van Ingelgom, Hugo Van Dommelen, Jaak Vandermaesen, Marijke Vanryckeghem, Myriam Lambaere, Monique Van Meerbeek, Ria Bruggen, Riet Van Cleuvenbergen, Roger Van Den Bossche en Xavier Van Mol.

Leden en sympathisanten die niet in de mogelijkheid waren om mee te stappen, willen we toch nog de kans geven om één of meerdere etappes te stappen. Daarom werd de etappendocumentatie aan de nieuwe omstandigheden aangepast en blijven de etappefiches en -kaarten nog een tijdje via de afhaalpagina beschikbaar. Je vindt er allerhande informatie: over de Jakobskerken, over het landschap, de bezienswaardigheden en zelfs een overzicht van enkele beschikbare logiesmogelijkheden. Verder bevat de etappefiche de onmisbare wandelroutegids met aanwijzingen en kilometerstanden, aangevuld met een gedetailleerde routekaart.
=> etappenoverzicht
=> afhaalpagina
=> fietslus=> etappenoverzicht
=>afhaalpagina (inloggen nodig)
=>fietslus